Allt i en gryta: pasta med kyckling

I 9 fall av 10 så vill jag att middagarna ska gå fort att tillaga och när jag snubblade över något som kallas “one-pan pasta” var jag idel öra. Principen är enkel: lägg allt i en gryta, täck med vatten och koka på hög värme tills vattnet nästan är borta. Då har man en tydligen perfekt pasta och en riktigt god måltid. Jag bestämde mig för att testa om detta blir ätbart och om det även funkar med glutenfri pasta – och om kidsen äter det. Det blev en gryta med det ena och det tredje, både mastcellsstabiliserande vitamin C och quercetin.

One-pot pasta with chicken

Detta la jag i en hyfsat stor gryta:
glutenfria fusilli
strimlad kyckling som jag kryddat med en blandning av salt, paprikapulver och gurkmeja
en strimlad gul paprika
en liten rödlök, skalad och strimlad
en näve gula tomater
broccoli

Jag tillsatte så mycket vatten att allt var täckt, strödde över lite buljongpulver (Biofoods utan jäst och socker) och pressade i två vitlöksklyftor. Sen kokade jag upp allt och kokade det hela i ca 20 minuter. Koktiden för pastan brukar vara ca 15 minuter men eftersom grytan var rätt full blev de inte överkokta av att koka lite längre. Det hela tog 10 minuter att förbereda, totalt var middagen färdig på en halvtimme. Och kidsen åt jättebra. Och disken var minimal. Visst, one-pan-måltider är lite som att uppfylla hjulet på nytt men ändå, himla smidigt. Jag hann t.o.m. göra godisklubbor under tiden maten kokade men det återkommer jag till vid ett senare tillfälle.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply