Pizza på låghistaminvis, utan jäst och tomat

Storasyster fyllde år i söndags och idag hade hon kompiskalas. Vi var på badhuset och beställde en gigantisk familjepizza. Denna kunde inte Lillebror äta (jäst, tomat och skinka) så jag gjorde en egen pizza till honom. Jag fick en tom kartong från den lokala pizzerian så att också han hade en pizzakartong. Hans favorittopping på pizza är majs och ost, idag slantade jag även en morot så att det blev lite som korvskivor. 😀 Han verkligen älskade den! Han åt två bitar och sen fortsatte han att komma för en tugga mellan varven när de badade. Han valde t.o.m. bort bubbelpoolen till förmånen för pizzan!

Man tager receptet på kesomackor som botten och receptet på tomatsåsen utan tomat och sen toppar man med det som tåls och mozzarellaost.

Glutenfree and yeast free pizza

Jag gjorde botten, rullade en boll och plattade ut det hela på bakplåtspapper. Sen naggade jag den med en gaffel och bakade den i ugnen i ca 5 minuter på 175 grader.
Jag fördelade såsen (jag har portionspåsar med den i frysen så den behövde jag inte göra ny) och toppade med majs och morotsslantar. Detta täcktes med mozzarellaost och hackad basilika. Och så skjuts in i ugnen.
Jag tittade inte på klockan utan höll koll på osten men jag tror att jag gräddade den i ca 20 minuter.

Rekommenderas!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply