Mozzarellasallad med granatäppelkärnor

Mozzarella salad with pomegranate

För två personer:

250 g mozzarella
1 dl granatäppelkärnor (om du använder frysta, ta ut dem ur frysen ca 1 timme innan du gör salladen)

Dressing
1 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
en nypa salt

Vid frysta granatäppelkärnor: ta ut dem ur frysen ca 1 timme innan du gör salladen. Fördela dem på en tallrik så de tinar jämnt.
Riv mozzarellan i bitar och fördela på två tallrikar.
Rör ihop dressingen med en gaffel eller använd en stavmixer om du vill ha en slätare konsistens.
Droppa dressingen över osten och strö över granatäppelkärnorna.

Med 10,2 mg/100 g är granatäppelkärnor är en bra källa för vitamin C och persilja och mynta har histaminsänkande egenskaper. Den antiinflammatoriska och mastcellsstabiliserande vitlöken inte att förglömma, men njut av den med måtta.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply