Tomat- och mozzarellasallad med helig basilika

Tomat- och mozzarellasallad – SÅ god, och kanske lite oväntad i låg-histamin-köket. Originalet kräver både röda tomater och balsamvinäger, men dem får vi klara oss utan – och det går alldeles utmärkt.

Low histamine tomato mozzarella salad with holy basil

  • Gula tomater (och gröna för den delen) har lägre histaminhalt än röda och är inte heller lika starka triggers.
  • Mozzarella funkar utmärkt (all färskost i regel).
  • Basilika funkar bra men har du helig basilika är det ännu bättre eftersom den har så himla positiva egenskaper (ett otroligt starkt naturligt antihistamin t.ex.).
  • Balsamvinäger går bort så jag tog olivolja, en skvätt ättikssprit (0 mg histamin) och lite himalayasalt.

En helt godkänd kopia av denna välkända och omtyckta sallad! Nästa gång gör jag lite pesto till tror jag.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply