Det här blev riktigt gott! En kall sås som även funkar som dressing. Dagens mest otippade: sonen åt så det stod härliga till!
2,5 dl färsk persilja (löst packad)
0,5 dl färsk oregano (eller 1 msk torkad)
några blad citronmeliss
1 vitlöksklyfta, pressad (för barnens skull, annars hade jag tagit 2)
1 nypa salt
1 tsk paprikapulver, sött
2 msk ättikssprit (12%)
2 dl olivolja
Om du tål: 1 msk citronsaft
Mixa ordentligt i en matberedare.
Vi åt med lax och glutenfria fusilli. (Även här valde barnen, själv hade jag valt potatis.) Det blev verkligen supergott! Resterna har jag fryst in i en isbitslåda.
Persilja: antiinflammatorisk
Oregano: antiinflammatorisk och ett naturligt antihistamin
Vitlök: antiinflammatorisk, antibakteriell och mastcellsstabiliserande
***