Mozzarellasås

Idag gjorde jag första delen av det nationella provet i svenska och resten av dagen har jag varit så trött, så trött. Det har varit liiite stressigt nu. Jag hade iaf ingen som helst lust att laga mat men äta bör man. Jag snodde ihop en ostsås som blev alldeles jättegod och som passade perfekt till pasta och broccoli.

Mozzarella sauce

1/2 dl hackad lök
1 msk fett (smör, olja,…)
1 msk rismjöl (går säkert med annat mjöl också)
2 dl mjölk av det slag du tål
100 g mozzarella
en nypa salt
1 msk oregano och 1 msk basilika som smaksättning*

Fräs löken i oljan.
Tillsätt mjölet och rör om ordentligt.
Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp.
Tillsätt saltet och örterna/kryddorna.
Tärna mozzarellaosten och rör i såsen.
Den smälter fort.
Servera direkt.

Jag åt som sagt med fussilli som jag kokat i hemgjord grönsaksbuljong. Några minuter innan fussillin var färdig la jag i några broccolibuketter. Ett helt ok hopkok.

* Grundsåsen är inte direkt smakintensiv, som ni kanske kan tänka er, så den går att smaksättas med annat än oregano och basilika. Jag tror jag ska testa dill nästa gång. Lillebror är ju förtjust i fisk med dillsås, lite kul med en ostvariant.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply