Sötpotatisdipp

61

Hummus-inspirerad sötpotatisdipp – här snackar vi fredagsmys!

Man tager:
1 sötpotatis
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1/2 msk ättikssprit
1 msk olivolja
1 nypa salt
1 tsk gurkmeja
evtl. lite vatten

Gör hål i sötpotatisen med en gaffel och mikra den i 2x 4 minuter på full effekt (vänd den efter första gången).
Skala, hacka och fräs under tiden vitlöken och löken.
Skala och dela sötpotatisen i bitar och lägg tillsammans med löken i en mixer.
Tillsätt ättiksspriten och oljan och mixa till hummuskonsistens (en slät-ish kräm). Tillsätt lite vatten om du vill ha det lite rinnigare. Tillsätt salt och gurkmeja och kör ett varv till med mixern.

Jag skulle ha vägt sötpotatisen innan men det glömde jag. Den jag hade var en hyfsat stor bumling, jag skulle gissa kanske 20×6 cm.

Sötpotatis, gurkmeja, lök och vitlök är fantastiskt nyttiga HIT-komponenter men tänk på att inte överdriva med löken/vitlöken.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply