Vegetarisk pastasås. Tomatsås till och med.

Igår blev det en enkel middag. Vi var egentligen trötta och slitna och lusten att laga mat var minimal. Vi var dock överens om att det ruggiga vädret krävde mer än bara en macka, något varmt i magen skulle det vara. Mitt soppförslag fick tummen ner så det fick bli makaroner (glutenfria för vår del då) med en enkel, vegetarisk pastasås.

Vegetarian pasta sauce with yellow tomatoes

Till såsen tog jag
3 morötter
1 selleristjälk
200 g gula tomater
lite salt (med fördel mineralsalt för extra magnesium)

Skala och dela grönsakerna i bitar.
Täck med vatten och låt puttra tills morötterna är mjuka. Jag skar dem i rätt små bitar så det tog kanske 10 minuter.
Mixa till en slät sås. Vi ville ha den krämig/tjockflytande, vill du ha en mer såsig (eller soppig) konsistens tar du bara mer vatten/buljong när du mixar.

Jag var försökt att hacka i några färska örter men bestämde mig snabbt för att köra minimaliststyle. Jag skippade till och med att ha i lite rödbeta, för en rödare färg. Vi strödde lite riven mozarrellaost över härligheten och kidsen var nöjda och belåtna.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply