Glutenfri ugnspannkaka med morot och äpple

Lillebror var slevförande när det gällde att laga dagens lunch och resultatet blev över förväntan gott. Det började med att jag frågade vad han ville ha till lunch. Han svarade: “Pannkaka. Med morötter.” Jag föreslog ugnspannkaka. Han var med på notorna och tyckte att vi skulle ha i lite äpple också och jag fick på nåder slänga i liiite lök.

Oven pancake with apple and carrots

Till oss två tog vi:

2 morötter
1 äpple
2 msk lök, hackad
2 ägg
3 dl mjölk av det slag du tål (vatten går också)
1 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 tsk salt
lite fett till ugnsformen

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv morötterna och äpplet. Hacka löken.
Smörj en form med fett av det slag du tål och fördela grönsakerna i formen.
Ställ in formen i ugnen medan du gör pannkakssmeten.
Vispa ihop äggen, mjölken, saltet, majsmjölet och majsstärkelsen till en slät smet.
Häll smeten över grönsakerna och grädda i ca 45 minuter.
Låt svalna lite och servera sen med lingonsylt.

Detta kan man lätt göra i en större form och frysa in i portionsstorlekar, så att man har lite snabbmat att ta till när matlagningslusten/orken tryter.

____________________________________________________________________ Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
____________________________________________________________________

Leave a Reply