Obligatorisk läsning om mastocytos & MCAS

Jag snubblade över ett dokument som jag blev alldeles varm i hjärtat av: 153 sidor om mastocytos och MCAS (mastcellsaktiveringssyndrom) som går att förstå! Det är den skriftliga versionen av en föreläsning som anordnades av den kanadensiska mastocytosföreningen. Om jag fick bestämma en enda sak under hela mitt liv så skulle jag göra detta dokument obligatoriskt för alla allergologer och hematologer. Livet för diagnosbärare och anhöriga skulle bli SÅ mycket lättare!

Transcript of Mastocytosis & MCAS Medical Lecture

Om du har förmånen att ha kontakt med en läkare som är intresserad av att tänka utanför sin box och som vill göra sig mödan att läsa in sig på det han eller hon inte förstår så rekommendera/länka till detta dokument. Så mycket beprövad kunskap (här nämns stora namn) om diagnoserna, symptomen, problemen, diagnostiken,… i ett och samma dokument.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply