Matplanering – veckans mat. Och lite babbel.

Som ni kanske har märkt är det ovanligt lugnt här just nu. Det har sin förklaring i att det är körigt på en massa andra fronter, då får man prioritera lite. Jag är ute på praktik och samtidigt har vi alla – Storasyster, Lillebror och jag – hunnit vara sjuka. Lillebror är sjuk i skrivande stund så det har varit ett väldigt pussel med vabb och sånt och mer lär det bli eftersom jag inte tror att han kommer att vara helt återställd förrän kanske om en vecka. Problemet med att ha en mastcellssjukdom är att återhämtningstiden i regel är längre än hos en frisk. Storasyster är vanligtvis fit for fight igen efter en feberfri dag, Lillebror behöver minst tre och än är han inte ens feberfri.
Tja, dessutom nalkas en flytt och jag måste renovera en hel del (om någon känner sig manad att komma och tapetsera är det bara att hojta till), ett projekt som håller på att gå i mål och som blev sinkat av en totalkraschad dator, ett möte som ska förberedas och så lite annat. Men snart så kommer det att regna inlägg igen, jag lovar!

En grej som jag måste bli bättre på igen är matplaneringen. Det är en så himla onödig stressfaktor att inte veta vad man ska laga till middag, det tar onödigt mycket tid och dessutom kostar det en massa onödiga pengar för det blir en massa onödiga spontanköp. Just nu behöver jag dessutom matlåda så planering är verkligen ett måste. Med det sagt, nu blir det andra bullar och här kommer vår matvecka.

Matplanering, veckomatsedelKöttfärslimpa med rotmos
Rotfruktspytt
Fisk med dillsås och ris
Pastasallad med kyckling
Köttfärspaj med yoghurtsås

Frukostmässigt kör Lillebror just nu på c-flakes från Urtekram (kolla in deras nya glutenfria, ekologiska sortiment!) med skivad banan, blåbär och mjölk. Storasyster kör macka och min favorit just nu är keso med skivad banan och ett ägg eller chiapudding, lite beroende på om jag kommer ihåg att göra den kvällen innan…

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply