Matplanering. Veckans middagar.

Då var det dags att planera den kommande veckans mat igen. Det är helt otroligt hur tiden bara flyger fram, vips, så har en vecka gått!

Jag hoppas på att ha kortare dagar i skolan nästa vecka, då blir det lite mindre stressigt med maten men det känns som om jag har hittat ett upplägg som fungerar oavsett.

Menu planing

Spaghetti med köttfärssås
Torsk med kesotäcke och potatis
Kycklingwok med blomkålsris
Färsbiff med gräddsås och klyftpotatis
Omelett med mozzarella

I vanlig ordning improviserar vi på helgerna.

Frukosten för min del är ett hårdkokt ägg och en smoothie i bilen. Det finns helt enkelt inte utrymme att sätta sig ner om jag inte vill gå upp i ottan. Vilket skulle betyda att kidsen också skulle gå upp i ottan. Och eftersom det alltid händer oplanerade saker i detta hus på morgonen som snor tid (Lillebror blockerar toaletten med en rulle toapapper, en av katterna kaskadspyr längs hela trappan,…) får det bli frukost på stående fot för min del. Men det är ok. Ett ägg och en välfylld smoothie är en alldeles utmärkt frukost. Skulle det visa sig att jag har mer tid byter jag nog ut smoothien mot en mumsig chiapudding.

Veckans efterrättsförslag, för söta stunder: ugnsbakat päron med honung.

Ja, då ska det matshoppas idag (och så ska jag springa bredvid en häst också) och i morgon ser jag till att vi har frukostplättar och veckans bröd i frysen.

Alltså på riktigt, om ni inte matplanerar än så börja med det! Det sparar pengar och gör jobbveckan så mycket mindre stressig!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply