Blåbärsmjölk

Photo Collage Maker_4S8NOX

Blåbärsmjölk! Supermamman strikes again, om jag får lov att säga så! Detta snodde jag ihop igår – blåbärs…sirap. Iaf blev konsistensen lite sirapsliknande.

2 dl blåbär (frysta eller färska, jag tog färska)
2 dl vatten
2 msk kokossocker*

Koka upp allt och låt sen puttra på medel värme i ca 5 minuter (tills det tjockat till sig lite).
Sila och förvara i en burk i kylen.
Blanda sen 2 msk blåbärs…sirap med 2 dl mjölk.

“Sirapen” håller några dagar i kylen eller kan frysas. Häll i isbitslådor och släng sen några isbitar i mjölken vetja!

Detta borde teoretiskt fungera med alla bär som tåls. Det smakar säkert helt underbart med jordgubbar men dessa går fetbort vid HIT. Men vi tål björnbär. Körsbär borde också fungera (ska vara HIT-säkra) men de har vi aldrig testat. Jag gillar inte smaken och de finns så sällan att få tag i. Men en dag ska vi ge dem ett försök, kidsen kanske gillar dem…

* Jag gjorde först utan sötning men det blev lite surt, kände både jag och kidsen. Jag ska testa en variant med lite honung också tror jag.
Ett tips angående honung: den ska inte koka, då förstörs en massa nyttigheter, men om man låter sirapen svalna lite och sen rör i honung så borde det gå.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply