Banan pops

Photo_Collage_Maker_hnaV9W[1]

Idag föll aktivitetslotten på picknick så det blev till att hitta på något gottigt och gottegrisarna. När Storasyster är med är chokladbollar givna, till Lillebror snodde jag ihop något nytt: bananbitar, doppade i smält vit choklad och rullade i mixade pumpakärnor. Lite som banan pops istället för cake pops. Låter avancerat – var det inte.

En banan (ni vet, åt det gröna hållet, det är HIT-säkrast)
50 g vit choklad*
2 msk kokosfett
3 msk pumpakärnor

Mixa pumpakärnorna till smulor.
Smält chokladen och kokosfettet i en gryta på väldigt låg värme.
Skär bananen i munsbitar.
Stick i en tandpetare eller avbruten grillpinne) i bananbitarna, doppa dem i chokladen och låt svalna lite.
Rulla sen i pumpakärnor och förvara i kylen/frysen. Kokosolja blir hård i kyla.

 

* Jag kom på att vit choklad (en 1a på SIGHI) ofta tåls bättre än vanlig/mörk så det testade vi häromsisten. Lillebror verkligen älskade det och reagerade inte alls så nu har vi lite mer alternativ till lördagsgodiset. Det viktiga är dock att välja en choklad som inte innehåller någon form av soja/sojalecitin.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply