Glutenfri smulpaj med blåbär och björnbär

“Får jag ta mer paj, mamma?” = dagens* experiment måste anses ha lyckats.

Blueberry pie

150 g bär (jag tog blåbär och björnbär)
2 dl havremjöl (mixade havregryn, glutenfria)
4 dadlar utan kärnor (som sötning)
75 g fett (jag tog det luktfria kokosfettet)

Läg bären i en smord form.
Purera dadlarna.
Blanda dadlar, havremjöl och fett.
“Smula” blandningen över bären.
Grädda i 10-15 minuter i 175 grader.

Vi åt med vaniljsås. Nästa gång tar jag äpplen istället för bär!

* Detta är ett äldre recept som jag har kopierat från min Facebook-sida. Men jag har utlovat denna paj idag, för att fira att sommarledigheten är slut (ja, “vi” ser alla fram emot förskolan! :-D).

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply