Jag hade lovat plättar till middag. Inte den mest näringsrika måltid men ibland måste man låta udda vara jämnt. Förutom att steka dem i plättlaggen försökte jag skoja till det genom att steka i pepparkaksformer. Det ville inte fungera i gjutjärnspannan men som tur är hade jag inte kasserat en av teflonstekpannorna. Det var uppskattat av kidsen och de önskade sig “pepparkaksplättar” till frukost också. Vi kom fram till bananplättar till frukost som kompromiss.
2 dl rismjöl
1 msk fiberhusk (eller 2 msk pofiber, om du inte tål psylliumfrö)
3 ägg
4 dl mjölk av det slag du tål
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
2 tsk kardemumma
Blanda ingredienserna och låt smeten stå och “tjocka till sig” i ca 15 min.
Stek i kokosfett. Om smeten är för tjock kan du späda den med lite vatten till önskad konsistens.
Servera med äppelmos och/eller mosade blåbär.
***