Glutenfria våfflor med favoritsåsen

Kidsen skojade inte när de sa att de hädanefter vill ha knäcksås till allt. Efter dagens ridlektioner bjöd vi Storasysters kompis på våfflor (glutenfria så klart) med glass och knäcksås. Kompisen var lika nöjd som vi!

Gluten free waffles

Till 12 våfflor
4,5 dl potatismjöl (majsstärkelse går också)
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
4,5 dl mjölk av det slag du tål
3 ägg
75 g smör, smält (eller annat fett)

Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla ingredienser och grädda våfflorna.

Ät med glass och knäcksås eller grädde (utan karragenan) och bär som du tål.
För mjölkfritt väljer du mjölkfria alternativ (kokosolja istället för smör t ex och kokosmjölk).

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply