Stekt vitkål istället för pasta

Ibland fastnar jag för vissa rätter och då kan jag äta dem flera dagar i rad. Eller väldigt ofta i flera veckor. Nu har jag blivit hooked på stekt vitkål. Jag äter det som tillbehör istället för spaghetti. Stekt vitkål med köttfärssås – mums! Jag brukar äta glutenfri pasta med kidsen men tänker lite på att hålla nere de snabba kolhydraterna när jag är ensam, så kom detta till. Ur histaminsynpunkt är vitkål säkert, det enda du måste fundera ut är vilket fett du vill steka i. I låghistaminköket rekommenderas i regel olivolja och kokosolja. Smör fungerar också, eller även ghee (min favorit i detta fall).

Fried cabbage

Strimla vitkål och stek i fett av det slag du tål. Var frikostig med fettet så kålen blir så där mjuk och blank utan att bränna. Du kan salta och krydda allt efter smak, själv saltar jag bara lite med mitt mineralsalt.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply