Omelett med quercetin och vitamin C

Kidsen gillar inte omelett, vilket jag tycker är mycket sorgligt. Det är en så bra och billig rätt som kan varieras i all oändlighet. Men nix. De äter inte heller äggröra. Nu är de hos sin fader så jag passade på att göra en rejäl (alldeles för rejäl skulle det visa sig) vad-finns-det-månne-i-kylskåpet-omelett. Jag fick till både mastcellsstabiliserande vitamin C (gul paprika) och histaminsänkande quercetin (röd lök). Och rädisor från trädgården. Jag vet inte riktigt vilka HIT-specifika egenskaper de har men goa är de.

Omelett with quercetin and vitamine C

2 ägg
ca 1 dl mjölk
1/2 röd lök
1/2 gul paprika
3 rädisor
lite örtsalt
mozzarellaost

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka grönsakerna.
Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
Tillsätt grönsakerna och örtsaltet.
Häll i en stekpanna och stek tills botten är fast och ytan bubblar lite.
Fördela mozzarellaskivor ovanpå och grilla högst upp i ugnen tills omeletten är genomstekt och har en fin färg.

För detta lämpar sig en gjutjärnspanna men jag har vid något tillfälle använt en teflonpanna men låtit handtaget sticka ut ur ugnen. Inte särskilt energieffektivt men nöden har ingen lag. Numera använder jag bara gjutjärn utan plasthandtag.

Detta blev en rejäl omelett, alldeles för stor och mättande för lilla mig. Nästa gång tar jag nog en mindre stekpanna och halverar ingredienserna.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply