Rostade havregryn med chiafrön

I morse spred sig en ljuvlig doft här vill jag lova. Att det hela sedan fick godkänt av Lillebror var pricken över iet.

Roasted oats with chia seeds

Till fyra personer
2 dl havergryn (vi använder “rena” havregryn)
2 msk chiafrön
1 tsk ceylonkanel (ej cassiakanel)
en nypa salt (gärna mineralsalt för extra magnesium)
2 msk vatten
1 msk olivolja (eller kokosolja)
2 msk honung

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda vatten, olja och honung i ett glas och blanda sedan vätskan med den torra blandningen.
Rosta i en varm och torr stekpanna i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Låt svalna.

Jag blandade det hela med ekologiska russin (kolla på tillsatserna!) och tärnat äpple och så åt vi med yoghurt. Andra serveringsalternativ är bär av det slag du tål, hackat päron och/eller kokosflingor. Du kan även blanda hackade pumpafrön i den torra blandningen innan du rostar det hela.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply