Idag slog saffranbegäret till igen. Men baka ville jag inte och snabbt skulle det gå. Nu går det inte direkt snabbt att koka risgrynsgröt men det var så det blev.
Jag hade i russin. De ekologiska utan tillsatser funkar i regel bra vid histaminintolerans. Det är ju ingen färskvara och de jäser under torkningsprocessen men vi pratar inte höga histaminnivåer, man måste vara extremt känslig för att känna av dem. Sedan är russin inget man bör äta varje dag oavsett, men en näve här och där är vanligtvis inget problem. Vad mer…? Jo, kanelen ska så klart vara ceylonkanel och inte cassia.
Om ni vill baka/koka/laga mer juliga saker så hittar ni några länkar i inlägget om förra årets julbord på låghistaminvis. Vi kör i princip samma igen så det känns onödigt att skriva ett nytt inlägg. 🙂
Till två personer tog jag:
2 portioner risgrynsgröt
1/2 paket saffran
1 tsk hett vatten
1 tsk kokossocker (kan skippas; eller bytas ut mot annan sötning)
några russin (kan skippas)
cyelonkanel att pudra över
Koka risgrynsgröten enligt förpackningen.
Blanda saffranen med det heta vattnet (det tar fram smaken). Rör även i sockret.
Häll blandningen i gröten när den har 1-2 minuter koktid tillgodo.
Tillsätt även russinen och rör om.
Servera med lite pudrad ceylonkanel på toppen.
***