Antihistamin-sallad

Photo_Collage_Maker_5nk0Xk[1]

Sommaren har tydligen fått sig ett tvärstopp efter sin rivstart så egentligen skulle jag kanske sno ihop en god gryta istället… Men, men, vi ger inte upp hoppet så om ni vill ha något fräscht och gott vid sidan om nästa gång ni bjuder på grillat, så rekommenderar jag denna kombination:

Gurka + lök + grönt äpple för histaminsänkade quercetin
Gul paprika för vitamin C

Denna serverades med lite örtsalt, en skvätt ättika och en större skvätt olivolja.

Det där med vitamin C är klurigt. Vitamin C är en mycket bra mastcellsstabiliserare men livsmedel som apelsiner och citroner & Co tåls vanligtvis inte bra vid HIT. Där kommer gul paprika in, där kan man även som histaminintolerant få sig en bra dos vitamin C.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply