Ljummen paprikasallad med quercetin

Jag satte på radion mitt i en matrelaterad intervju med någon (ja, jag missade det mesta) och det pratades om en sallad som jag genast blev jättesugen på. Eftersom jag inte hörde allt snodde jag ihop en låg-histamin-variant och åh, nej ÅH, vad gott! Att grilla paprikan en sväng gör att den smakar både intensivt och mjukt.

Low histamine luke warm bell pepper sallad with quercetin

1 grön paprika
1 gul paprika (mastcellsstabiliserande vitamin C)
1/2 rödlök (bättre källa för histaminsänkade quercetin finns inte)
lite fetaost
olivolja och lite salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla paprikan och lägg i en form.
Droppa över oljan och salta.
Grilla i ugnen i ca 10 minuter (rör om då och då).
Skala och strimla löken.
Tärna fetaosten.
Blanda paprika, lök och ost i en skål.
Färdig.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply