Sparrissoppa med potatis

Lillebror ville ha soppa till lunch – väldigt otippat eftersom han egentligen inte gillar soppa – så jag snodde ihop en soppa av det som fanns hemma. Jag skrev aldrig upp mått och mängder så ni får själva höfta.
Photo_Collage_Maker_T0izXp[1]
Sparris (antinflammatorisk)
Potäter
Buljong (jag hade egen, annars hade jag använt Biofoods utan jäst och socker)

Skär (och skala, jag gör inte alltid det) potatisen i bitar. Jag gör dem hyfsat små så de blir färdiga fortare.
Skär sparrisen i bitar.
Ångkoka dem tillsammans.
När potatisen är mjuk-ish, lägg allt i en matberedare och purera.
Tina/gör buljong i en gryta och blanda i de purerade grönsakerna.

Hade jag haft hade jag slängt i några blomkålsbuketter (antiinflammatorisk) i ångkokaren, och lite lök (quercetin) men nu fick det gå utan. Du kan även göra den fetare genom att ha i en slurp grädde men det tyckte jag inte behövdes, potatisen gör den redan tjock/krämig.

Jag vill inte påstå att den fick stående ovationer av kidsen men båda åt helt ok portioner. (Det är egentligen lika mycket värt som en stående ovation eftersom Storasyster avskyr soppor och Lillebror som sagt inte heller är något stort fan vanligtvis; så att de båda åt mer än den obligatoriska “du måste smaka-skeden” är faktiskt större än det låter.) Dessutom var den snabbt ihopsnodd och mättande.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply